SBU102 Week 5 Lesson plan

Date/Time: Feb 24, 1:00-2:20 pm & 2:40-4:00 pm

(5 min)	Name card	Slides 1-2, Name	
Opening	The Brontosaurus Tower problem	cards, fact cards	
1-1:10	Group students	(index cards)	
2:40-2:50			
(20 min)	Tackling the problems	Whiteboard,	Tower case study
1:10-1:30		board markers	
2:50-3:10			
(10 min)	Question to statement	Board markers,	Transforming
1:30-1:40	Transform one question into statement	index card (fact	questions into
3:10-3:20	Share	cards)	problem statements
	Choose one		
(25 min)	Fishbowl discussion	Slide 10,	Fishbowl discussion
1:40-2:05	5 minute per group * 5 = 25 min	worksheet	
3:20-3:45			
(10 min)	Sharing answers	Sticky notes	Collaborative
2:05-2:15			feedback
3:45-3:55			
(5 min)	Exit ticket		
2:15-2:20			
3:55-4:00			

Name:		
-------	--	--



The Fishbowl Discussion Worksheet

Complete this as you observe the discussion.

Problem 1	Do you agree with their identification of the "who" and "what"?	What other answer would you have had to the "why"?	What resources would they need to go about solving this problem?
'			
Problem 2	How did they identify the problem?	What do you think about the approach they took to solve the problem?	What additional question(s)—who, what, why, how—do you have about this problem?
	D 20 40 1		\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Problem 3	Do you agree with their identification of the "who" and "what"?	What other answer would you have had to the "why"?	What resources would they need to go about solving this problem?
Problem 4	How did they identify the problem?	What do you think about the approach they took to solve the problem?	What additional question(s)—who, what, why, how—do you have about this problem?